Uusi vanha koti

Kirjoitus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä CENT:n, Helatukun, Muatoan, Pramia Kalusteen, Jensenin ja Anttiinan kanssa!

Olen monessa kohtaa luvannut vilauttaa, että mitä kaikkea kodissamme sitten loppuviimeksi tehtiin, kun vesivahingon takia iso remontti oli väistämättä edessä. Nyt olisi sitten sen aika! Tämä postaus sisältää kaiken kattavan kertomuksen siitä, mitä suunnittelin ja mitkä suunnitelmat näkivät päivänvalon! Aikaisemmista kirjoituksistani on pystynyt melko hyvin päättelemään, että meidän perheessä minä olen se visionääri, joka tavoittelee kuuta taivaalta ja rakas mieheni on se, joka näissä asioissa pitää jalat tiiviisti maassa toppuutellen vaimon lentoon lähtöä. Tasapaino kaikessa on avain onneen ja niin tässäkin. Olisimme varmasti haukanneet liian ison palan, jos olisimme toteuttaneet kaikki toiveeni tai ainakin pankkitilin saldo olisi mennyt pahasti miinuksen puolelle. Toppuuttelusta huolimatta nyt tuntuu, että vanha kotimme on kuin uusi, sillä remontti on koskettanut kattavasti melkein jokaista nurkkaa kodissamme ainakin jonkin verran. 

 

Me rakastamme asuinaluettamme Seinäjoella ja se on aiheuttanut meille melkein harmaita hiuksia, kun olemme yrittäneet löytää isompaa perhekotia. Kaikki myytävät talot, joita olemme viimeisen kahden vuoden aikana käyneet katsomassa, ovat olleet ihan kivoja, mutta jotain on puuttunut. Se “joku” on varmasti ollut väärä sijainti, sillä viihdymme erittäin hyvin asuinalueella, jossa nyt asumme. Meiltä on muutaman minuutin matka kaupungin keskustaan, mutta siitä huolimatta tuntuu, että asuisimme ihan maalla. Peltomaisemat on vastassa heti ulko-ovella ja alueen tontit ovat isoja ja avaria. Naapurustossamme asuu paljon samassa elämäntilanteessa olevia ihmisiä ja esimerkiksi puutarhan laittaminen on myös naapurien intohimo, joten jaamme yhteisiä kiinnostuksen kohteita. Pihastamme pääsee ojan yli ystäväperheemme luo, ja se onkin ihan parasta, että voi arjen kuormituksen keskellä käydä parantamassa maailmaa pienellä vaivalla ja taas kummasti jaksaa. Eihän tästä siten voi mihinkään muuttaa, joten siinä mielessä “pakkoremontti” tuli hyvään saumaan, koska samassa rytäkässä kodistamme saatiin luotua toimivampi meidän tarpeisiimme. Neliöitä ei oikein voi lisätä, mutta otetaan kaikki irti näistä mitä on!

 

ALKUTILANNE & remonttitoiveet

Vesivahingon takia tilanne oli alunperin se, että ainakin kodinhoitohuoneen lattia ja kalusteet piti uusia, sekä makuuhuoneen, aulan, keittiön ja olohuoneen lattia meni uusiksi. Uusimatta olisi jäänyt ainoastaan kahden muun makuuhuoneen lattiat, jotka päätimme laittaa omasta pussista, sillä olisi ollut ihan hölmöä, että niihin olisi jätetty täysin erilainen lattiamateriaali. Selvitin kyllä ensin, että olisiko samaa lattiaa ollut mahdollista saada vielä, joka kodissamme aiemmin oli, mutta sitä ei enää valmistettu. Kotimme on vajaa 10 vuotta vanha, joten en uskonutkaan, että ihan samaa tuotetta olisi enää saatavilla. Olimme asuntomessuilla käydessä ihastuneet kalanruotolattiaan ja siitä heräsikin villi idea, että laittaisimme kotiimme kalanruotolattian. Katsoimme avoimin mielin kaikkia vaihtoehtoja, mutta kerran kun on jotain saanut päähänsä, niin sitä on enää hankala muuttaa. Materiaaliksi valikoitui vinyyli monestakin syystä. Lapsiperheen kulutusta ajatellen vinyyli on kestävä valinta ja toinen asia oli hinta. Asuntomessut olivat täynnä Timberwisen upeita parkettilattioita, mutta niiden hintalappu läheni pelottavasti melkein 200€/neliö, joten lattialle olisi tullut hurjan iso hintalappu. Vakuutus kattaa tietyn summan neliötä kohden ja loput menee omasta pussista, jos valitsee kalliimman materiaalin. Lisäksi kalanruotolattian asentaminen on paljon hitaampaa tavalliseen lattiaan verrattuna, joten asentamiseen mennyt työaika aiheutti isohkon lisäkuluerän. Kalanruotolattiaa asentaessa tulee normaalia enemmän hukkaa, joten siihenkin on hyvä laskea ylimääräisiä euroja. Päätimme kuitenkin satsata lattiaan silläkin uhalla, että se oli sitten jostain muualta pois. 

Pakollisten remonttien lisäksi olisin halunnut laittaa käytännössä koko kotimme uusiksi. Lisäksi osa meidän kalusteista oli todella parhaimmat päivänsä nähneitä, kuten esimerkiksi korkeakiiltoinen ruokapöytä ja mustat tuolit. Itseasiassa pöydässä ei ollut mitään vikaa, mutta se ei enää sopinut yhtään yhteen sisustuksemme kanssa. Tuolit sen sijaan olivat vähintään uutta päällystystä vailla. Yöpöytämme olivat kärsineet pöydällä olleiden kukkien kastelusta tippuneista vesipisaroista ja muutenkin toivoin jotenkin uudenlaista ilmettä makkariin! Kaipasin jotain penkkiä, johon voisin laskea päiväpeiton ja tyynyt sekä muutenkin rauhoittavampaa sisustusta. Kylppärin kaappien ovet olivat ilmeisesti kylpyhuoneeseen sopimattomia ja ne olivat kärsineet vuosien saatossa suihkusta lentäneistä vesipisaroista, joten nekin huusivat vaihtoa. Pikkuvessa oli niin ruma, että en ymmärrä miten en ollut tehnyt sille mitään koko viiden vuoden aikana, kun olemme täällä asuneet. Koko komeuden kruunasi lamppu, jota hirveämpää en ole koskaan nähnyt missään. Kultainen lamppu, vihertävällä lasikoristeella ei suoranaisesti hivellyt sisustussilmääni. Se sai luvan lähteä. Alunperin mietimme myös vessan kalusteiden uusimista kokonaan, mutta budjetin tullessa vastaan päädyimme siihen, että se jätetään toteuttamatta.

Remontin laajuutta miettiessämme vierailimme useammassa liikkeessä tutkimassa uusia kalusteita kodinhoitohuoneeseen ja muihin tiloihin. Useassa paikassa saimme vain pitkiä katseita, kun emme olleet hoksanneet varata aikaa etukäteen ja muutenkin tuntui siltä, että emme olleet tervetulleita. Astuessamme sisään Seinäjokisen Pramia Kalusteiden ovesta saimme heti lämpimän vastaanoton ja palvelua. Pramia Kalusteet on Seinäjokinen keittiö- ja muita kiintokalusteita valmistava yritys, joka edustaa myös Noblessan tuotteita Etelä-Pohjanmaan alueella. Saimme heiltä loistavan idean, kun kerroin tarpeistamme ja toiveistamme sekä sen, että budjettimme ei ole järin suuri. Pramian kautta onnistusi tehdä sinällään toimivaan kylpyhuoneeseen vain uudet ovet vanhoihin runkoihin, jolloin saisimme uutta ilmettä ilman, että ihan kaikki pitää vaihtaa uusiin. Allaskaluste päätetiin uusia, jotta siihen saataisiin enemmän tasotilaa. Vanhassa kalusteessa oli hassusti korkeat laatikot, joka tietysti haukkasi ison osan tasosta.

Muiden huoneiden osalta lähinnä kotitoimistoni kaipasi omasta mielestäni jotain särmää ja lämpöä valkoisiin seiniin. Lisäksi makuuhuoneessamme oli sängynpäätyseinä tehty Tikkurilan Kivi-maalilla muutama vuosi sitten, mutta muuten paperin valkoiset seinät olivat kolkot. Seinät pitäisi joka tapauksessa maalata, joten ajattelin, että niihin voitaisiin valita tummempi sävy. Toimistoni seinät päädyimme maalaamaan itse ja sävyksi valitsin ihanan Fika-sävyn Teknoksen värikartasta. Olin pitkään haaveillut, että saisin kotiimme lisää puupintoja ja itseasiassa, jos voisin valita, niin haluaisin ehdottomasti asua hirsitalossa. Rakastan puun tuoksua! Kuten jo alussa kirjoitin, niin kodin vaihtaminen ei juuri nyt ole oikein mahdollista, joten unelmoin puupintojen tuomisesta omaan kotiimme. Olin täysin rakastanut asuntomessuilla näkemiini CENT:n rimaseiniin sekä ihanan lämpimän sävyiseen lämpöpuuhun. CENT on yli 30 vuotta vanha perheyritys Pohjois-Pohjanmaalta, joka syntyi intohimosta puunjalostukseen. Kaikessa valmistuksessa huomioidaan luonto ja vastuullisuus. Aiheesta voi lukea lisää heidän sivuiltaan tästä! Vastuullisuuden lisäksi halusin nimenomaan heidän tuotteensa, sillä ne ovat Suomen laadukkaimpiin kuuluvia sisustustuotteita. 

Ulospäin näkyvien pintojen lisäksi kaipasin kotiimme huomattavasti enemmän käytännöllisyyttä. Neliöitä ei pysty taikomaan lisää, mutta silti jostain pitäisi saada säilytystilaa. Lasten syntymisen myötä tavaran määrä on ainkin triplaantunut, enkä ole malttanut myydä esimerkiksi pienekis jääneitä vaatteita. Eihän sitä koskaan tiedä, jos meille vielä joskus kävisi niin iso siunaus, että perheemme täydentyisi. Mutta juuri nyt on hyvä näin ja väärän kokoisille vaatteille kaivetaan pitkäaikaista säilytystilaa vintiltä. Arkea helpottaaksemme tarvitsemme uusia säilytysratkaisuja myös olemassa oleviin kaappeihin ja vaatehuoneeseen. Pyörittelin mielessäni vaatehuonettamme joka suuntaan, mutta sen kanssa emme vielä päässeet toimivaan suunnitelmaan. Sen sijaan sain idean asentaa lastenhuoneessa olevaan peilikaappiin käytännölliset vetokorit lastenvaatteiden sekä leluja säilytystä ajatellen. En ymmärrä kenen mielestä sellaiset kaapit ovat käteviä, joissa on isot, 60cm syvät hyllylevyt? Mitä niissä kuuluu säilyttää? Ei ainakaan lasten vaatteita. Ehkä verhoille ja lakanoille ne toimii, mutta muuten keksin sata parempaakin ratkaisua.

Tuumasta toimeen

Sain osaan ideoistani heti vihreää valoa mieheltäni ja osa oli hänen mielestään alunperin turhia. Varsinkin jonkun ehjän ja periaatteessa toimivan asian muuttaminen uuteen niin, että siihen uppoaa rahaa, oli hänen mielestään täysin hölmöläisten hommaa. Kun suurin osa remontista oli valmis, mieheni sanoi minulle, että “olen ollut kyllä ihan kaikesta väärässä tähän remonttiin liittyen. Kaikki mitä olet tehnyt on todella upeaa ja toimivaa!”. Siinä se kiitos sitten seisoi uppiniskaisuudestani. Esimerkiksi haaveillessani koko kodinhoitohuoneen verhoilusta rimapaneelilla, ei mieheni yhtään saanut ideastani kiinni. Lopputulosta ihaillessaan hän on kuitenkin erittäin tyytyväinen tehtyyn valintaan! Laitan erillisessä postauksessa viralliset ennen- ja jälkeen-kuvat, mutta tässä alla vähän pääsee jo fiilistelemään, miltä lopputulos näyttää!

Kotitoimiston uusi ilme

Kotitoimistoni sai uuden upean luonnonläheisen sävyn seiniin ja koko huoneen kruunaa CENT Lämpö Dyynipaneelilla verhoiltu seinä! Paneeli oli itsessänsä upean lämpimän ruskean sävyistä, joka sopii huoneen uuteen lattiaan täydellisesti. Paneelit oli helppo asentaa. Isäni laittoi homman aluille ja mieheni hoiti seinän paneloinnin melkein valmiiksi. Loppuviimeistelyt tuli tekemään isäni, joka sahasi paneelista myös listat seinän sivuihin. Valmis seinä suositeltiin käsittelemään parafiiniöljyllä, jotta se säilyttää kauniin sävynsä. Maalausnakki osui allekirjoittaneelle! Lisäksi toimistoon tuunattiin vanha IKEAN Bestå-kaappi, jonka tuunausprojektista voit lukea tästä!

IKEA-kaapin tuunaus

Makuuhuoneen uudistus

Makuuhuone sai uuden lattian sekä seinille valittiin sävyksi Tikkurilan värikartasta Vandra T1407. Olin haaveillut pitkään tummasta makuuhuoneesta ja nyt uskalsin sen toteuttaa. Lisäksi pyysin timpuria asentamaan verhokiskon kattoon, jotta saisin viimeisteltyä lopputuloksen katosta lattiaan ulottuvilla verhoilla ja siten tuoda vähän pehmeyttä ja hotellimaista tunnelmaa tummaan makuuhuoneeseen. Meillä on aivan ihana Jensenin Nordic Seamless-sänky, jota olen rakastanut siitä päivästä saakka, kun sain nukkua siinä ensimmäisen yöni. Puolivahingossa lähdin seikkailemaan Jensenin sivuille, kun aloin haaveilla vaaleammasta sängynpäädystä, joka erottuisi kauniisti huoneen tummasta värimaailmasta luoden sängystä lämpimän pesän. Näin sivuilla aivan IHANAN Cozy-sängynpäädyn ja siitä se idea sitten lähti! Koko makuuhuoneen sisustus meni uusiksi. En ollut nähnyt sängynpäätyä missään livenä, mutta tiesin Jensenin tuotteiden olevan erittäin laadukkaita ja luotin siihen, että tuote vastaa odotuksiani, kuten kaikki muutkin heidän tuotteensa ovat tähän asti tehneet! 

 

Laitoin tilaukseen uuden Cozy-sängynpäädyn beigen sävyisenä. Lisäksi tilasin samassa sävyssä sänkyymme uuden kankaan. Vaalea sänky tummassa huoneessa tuo mieleeni hotellimaisen tunnelman ja rakastan nukkua hotellin ihanissa sängyissä ja vaaleissa lakanoissa. Halusin samaa arjen luksusta ja tunnelmaa meidän omaan makuuhuoneeseemme. Lisäksi bongasin heidän valikoimistaan erittäin kauniit tammiset Eicon-yöpöydät ja uudet yövalot. Kuten jo aiemmin kirjoitinkin, niin halusin muuttaa makuuhuoneen sisustusta ja häätö koski myös vanhoja yöpöytiä ja yöpöydän lamppuja. Miehelläni on uniapnealaite ja hänen yöpöytänsä oli aina ihan täynnä, kun siinä oli CPAP-laitteen lisäksi puhelin ja lamppu sekä mahdollisesti vielä kirja. Uudet lamput kiinnitetään sänkyyn, joten siten yöpöydälle vapautuu lisää tilaa eikä seiniinkään tarvitse tehdä reikiä. Lisäksi näissä ihanissa yöpöydissä on hyllytaso, johon mahtuu esimerkiksi kirjat tai muuta tavaraa.  Jos tarvitset vinkkejä hyvän sängyn valintaan, niin voit lukaista miten päädyimme juuri tähän sänkyyn sekä vinkkejä hyvän sängyn valintaan vanhasta kirjoituksestani tästä.

 

Lyhyesti voin kuitenkin kirjoittaa, että kun on sänkyostoksilla, niin silloin kannattaa ehdottomasti panostaa laatuun! Sängyssä vietetään vuorokaudesta monta tuntia ja laadukas sänky palvelee pitkään ja pitää huolta siitä, että unemme olisi mahdollisimman palauttavaa ja kehomme pystyy lepäämään. Toisin päin ajateltuna huonolaatuinen sänky voi olla iso terveyshaitta ja sitä meidän vanha sänky kyllä oli! Päädyimme valitsemaan Jensenin sängyn, koska kyseessä on laadukas Norjalainen brändi, joka on tehnyt sänkyjä jo vuodesta 1947 lähtien eli kauan! He siis tietävät mitä tekevät ja ovat hyvän unen asiantuntijoita, joka näkyy laadukkaissa tuotteissa.  Nukumme hyvin tiiviisti vierekkäin Juhan kanssa ja siksi sängyltä vaaditaan paljon, jotta se tukisi meitä molempia omien tarpeidemme mukaan. Jensenin sänkyihin on saatavana Exact-lisäominaisuus, joka ratkaisi tämän haasteen. Sillä saa nimensä mukaisesti säädettyä moottorin avulla sängyn tukemaan juuri oikealla tavalla. Kyseessä ei ole varsinainen moottorisänky, vaan Exact-ominaisuuden avulla säädetään nimenomaan lantion ja selän tukea. Yhdellä napin painalluksella voi kohottaa tai laskea lantiovyöhykettä, jolloin sopiva tuki on helppo löytää. Mikä parasta, niin kyseinen ominaisuus on molemmille nukkujille henkilökohtainen eli minä voin säätää omaa puoltani ja Juha omaansa. Samalla sänky saadaan tukemaan meitä henkilökohtaisen tarpeen mukaan läpi yön, vaikka nukkuisimme keskellä sänkyä vierekkäin. Tämä myös estää sängyn keskiosan painumisen kuopalle ajan kanssa. Raskauksien aikana tästä oli tosi paljon apua hyvän unen saamiseksi, kun asentoa ja tukea pystyi muuttamaan! Jensenin sänkyjä pääsee testaamaan ja ostamaan esimerkiksi Vepsäläiseltä, Iskusta ja Stemmasta. Kannattaa lukea sitä ennen tuo linkkaamani postaus, jossa on vinkkejä sängyn valintaan!

Kodinhoitohuoneen ja kylpyhuoneen uudistus

Niinhän siinä kävi, että mieheni vastusteluista huolimatta koko kodinhoitohuoneeseen tilattiin CENT:n ihana rimapaneeli! Miten loistava tuote ja idea! Olin aina luullut, että rimaseinät pitää toteuttaa niin, että jokainen rima liimataan erikseen. Tämä valitsemani rimapaneeli antaa kuitenkin saman fiiliksen, vaikka tuote on valmista paneelia, joka on helppo ja nopea asentaa! Tilasimme paneelin lämpöpuuna, kuten toimistonikin seinän. Vaikka puun muotokieli on ihan erilaista, niin sisustus sopii kauniisti yhteen eri huonetilojen välillä, kun puu on saman sävyistä. Valitsimme RIMA-3 Lämpöpuupaneelin. Valinta ei ollut kyllä helppo, sillä CENT:n verkkokauppa on täynnä toisen toistaan upeampia tuotteita, mutta olen kyllä todella tyytyväinen valintaamme! Rimapaneelilla oli tarkoitus päällystää koko kodinhoitohuone kattoa ja kalusteiden välitilaa myöden ja siten luoda hieman kylpylämäistä tunnelmaa. 

Kaipasimme kodinhoitohuoneeseen myös lisää toiminnallisuutta. Eniten tarve oli saada enemmän tasotilaa. Elämän muuttuessa lasten myötä, oli vanhan kodinhoitohuoneemme tasotilan vallannut vaipanvaihtoalusta ja siihen liittyvät tarvikkeet. Pyykin käärimiselle ei ollut missään sopivaa tasotilaa ja sitä sitten käärittiin yleensä sohvalla tai olkkarin lattialla. Lisäksi säilytystilaa ei ollut tarpeeksi. Pramia Kalusteiden kanssa suunnittelimme hieman uudenlaisen järjestyksen kalusteille, jolloin sekä kaappitila että tason koko saatiin maksimaalisesti käyttöön. Tasosta tehtiin myös aiempaa reilusti syvempi. Lisäksi Pramialta saimme idean toteuttaa vesivaraajan ja kaapistojen väliin väliseinän samasta rimapaneelista, jolla verhoilimme kodinhoitohuoneen. Näin saisimme vesivaraajan ja ilmastointilaitteen piilotettua katseilta. Kylpyhuoneeseen päädyttiin tilaamaan uudet ovet vanhoihin kaappeihin sekä uusimaan allaskaluste. 

Pikku WC:n uudistus

Kuten jo aiemmin kerroin, niin pieni WC:mme oli aika ruma. Ihan suoraan sanottuna. En tajua varsinkaan sitä, että miten sinne oli valittu niin hirveä valaisin. Budjetti tuli kuitenkin vastaan ja emme voineet uusia WC:n kiintokalusteita. Jos olisimme uusineet ne, niin olisin valinnut kalusteiksi Noblessalta ihanat tumman vihreät kalusteet kultaisilla yksityiskohdilla! Ehkä voimme toteuttaa tämän vielä joskus, mutta nyt tyydyimme pienempiin muutoksiin. Lopputuloksesta tuli kyllä silti aivan upea, vaikka remontti toteutettiin pienemmällä budjetilla! Vessa on nyt kaunis kuin karkki, eikä vanhat kalusteetkaan näytä enää yhtään pahalta. Päädyimme nimittäin uusimaan vanhanaikaisen näköiset harmaat vetimet Helatukun kauniisiin siroihin messinkisiin Beta Mini-vetimiin. Vetimien valinta ei ollut helppoa, sillä heillä on ihan mieletön valikoima erilaisia toinen toistaan upeampia tuotteita. Kerroinkin jo IKEA-kaapin tuunausta koskevassa postauksessani, että heidän tuotteitaan on kuluttaja-asiakkaana mahdollista tilata esimerkiksi Taloon.comin ja Netraudan kautta. Lisäksi uusimme WC:n kiintokalusteiden jalat samanlaisiin harjatun messingin sävyisiin Rev-Kalustejalkoihin, jotka asensimme toimistoon tuunattuun kaappiin. 

 

Jotenkin olen koko täällä talossa asumisen ajan “vihannut” pienessä vessassamme olevia yläkaappeja. Niissä oli maitolasimaiset ovet, joista näkyi läpi siellä olevat tavarat. Mielestäni sellaiset ovat omiaan luomaan sotkuisen näköistä yleisilmettä ja jotenkin vessa näytti vanhanaikaiselta. Olin asuntomessuilla nähnyt upeita peiliratkaisuja, joista eniten ihastuin pyöreisiin peileihin, jonka takaa kajasti epäsuora valo! Ne olivat todella upeita ja bongaisin, että niitähän valmistetaan melkein naapurissa! Muatoa on Suomalaisia designvalopeilejä valmistava yritys Seinäjoelta.  Upeat peilit ovat saaneet inspiraatiota Suomen kauniista luonnosta ja Etelä-Pohjanmaan laakeista pelloista. Nopealla tutkimuksella kiinnitin huomiota moneen eri asiaan, jotka puolsivat Suomalaisen peilin valintaa WC-tilaan.  Heidän peilinsä olivat loppuun asti viimeisteltyjä ja laadukkaita. Esimerkiksi sivulta katsottuna ei näy raaka led-nauha, vaan nauha on siististi linssin tai putken takana. Peileissä käytetty nauha on  tiheäpisteistä led-nauhaa, jolloin valo on yhtenäinen, eikä loimuta tai näytä pistemäiseltä. Perinteinen pistemäinen valo saattaa näkyä esimerkiksi kiiltävässä laatassa ikävästi. Peileissä on käytetty Osramin tekniikkaa ja ne ovat IP44 kosteussuojattu eli sopivat turvallisesti myös WC- ja kylpyhuoneissa käytettäväksi. Ne ovat pitkäikäisiä valintoja, sillä laadukkaiden osien ansiosta niille luvataan 50 000h käyttöaika. Peilit ovat turvallisia asentaa seinäkiskon ansiosta ja ne saadaan myös lukittua kiinteäksi, jolloin peiliä ei saa tuupattua/nostettua pois ilman erillistä irrotustyökalua. Muatoa-peilien verkkokaupasta on kätevä katsoa erilaisia vaihtoehtoja omien tarpeiden mukaan! Sieltä näkee nopeasti hinnan peilille ja mallista riippuen peiliin voi valita erilaisia lisävarusteita, kuten höyrynpoisto, himmennyskytkin ja pistorasia tai meikkivalo. Halutessaan erikoisempia ratkaisuja, on kaikkia peilejä mahdollista tilata myös mittatilausversioina. 

 

Pienen WC:n uusi ilme sai kruununsa, kun päädyin tilaamaan Muotoa-peilien mallistosta aivan ihanan “Halo-peilin“. Halusin siihen myös meikkivalon, koska suunnittelin, että pienestä vessasta tulisi jatkossa äidin valtakunta. Yläkaapit saivat purkutuomion ja samalla sai lähtöpassit se karsea lamppu, josta jo moneen kertaan mainitsin. Pieni WC on kauttaaltaan laatoitettu pienellä valkoisella laatalla, joka on sinänsä ihan kaunis, mutta neljällä seinällä käytettynä muistuttaa hiukan liikaa pientä pyöreää valkoista huonetta. Päädyimme ratkaisemaan ongelman sillä, että yksi seinä tasoitettiin yli rakennuslaastilla ja maalattiin. Sävyksi rohkenin valita naisellisen kauniin Tikkurilan värikartan värin S478 Salonki. En malta odottaa, että pääsen näyttämään lopputuloksen! Lopputuloksesta laitan kuvan seuraavassa postauksessa!

 

Olohuone & keittiö

Kaikkeen ei rahkeet riittäneet ja nyt isot muutokset keittiön osalta jäivät haaveilun asteelle. Ehkä uusi keittiö toteutetaan joskus myöhemmin. Takka on yleensä kodin sydän ja takkatulen loimutessa on ihana istua alas sitä katselemaan. Meidän olohuoneessa katse kiinnittyi lähinnä pahasti mustuneeseen takanreunaan, joka oli kaukana valkoisesta alkuperäisestä väristään. Päätimme maalata takan (minä maalasin) Tikkurilan Muuri-maalin sävyllä tofu. Tästä kerroinkin aikaisemmassa postauksessani, jonka voit lukea tästä. 

Olohuoneessamme on käytetty sisustuksessa erilaisia ruskean sävyjä kalusteissa, esimerkiksi sohva ja nojatuoli ovat konjakin väristä nahkajäljitelmää. Korkekiiltovalkoinen pöytämme ei sopinut sitten yhtään sisustukseen puhumattakaan musta-kromisista tuoleista. Haaveilin tammisesta puupöydästä ja tuoleista, joita olin bongannut mm. asuntomessuilla sekä somessa. Olen maailman huonoin tekemään mitään valintoja ja vertailen yleensä ihan loputtomasti asioita ellei joku sitten suosittele minulle suoraan jotain merkkiä/yritystä, jonka on todennut hyväksi. Nyt vertailuni loppui kuitenkin lyhyeen, kun bongasin netistä Kauhajokisen Anttiinan! Avatessani heidän sivunsa oli minua vastassa heti juuri täydellisesti haaveitani vastaava pöytä ja tuolit! Kaiken kukkuraksi huonekalut valmistetaan Kauhajoella käsityönä ja itse arvostan todella paljon käsityötä. Anttiina on 20 vuotta sitten perustettu yritys, jonka sivuilla kuvataan heitä hyvin osuvasti: “Anttiina on Pohjanmaan Kauhajoelle perustettu kotimaisia mittatilaushuonekaluja valmistava perheyritys, jonka laatu on kuin Pohjanmaa itse: vankkaa kuin pohjanmaalaisen kädenpuristus ja yhtä tasaista kuin sen lakeudet.”. 

 

Anttiinan verkkokaupasta löytyi ihan mielettömän hienoja kalusteita, mutta jotenkin silmäni osui heti ekana tähän upeaan Directo-pöytään. Näin sen siltä seisaamalta oman olohuoneemme erkkerissä ja meidät istumassa sen ympärillä. Heidän valikoimistaan löysin ihanan yksinkertaiset Helsinki-tuolit, joissa on pehmuste lisäämässä istuvuusmukavuutta. Anttiinalla on monenlaiseen sisustukseen sopivia kalusteita ja heihin kannattaa olla yhteydessä, jos sinulla on joku ihan uniikki idea! Anttiinan Antti on todellinen ideanikkari, jonka yrittäjätaival lähti alunperin liikkeelle omaan tarpeisiin tehdyistä heinäseiväskalusteista. Sillä tiellä hän on edelleen valmistaessaan Suomalaisena käsityönä toinen toistaan kauniimpia tuotteita ihmisten koteihin. Jäin haaveilmaan heidän tammisesta senkistään olohuoneen valkoisen IKEA-senkin tilalle, mutta se haave jäi vielä odottamaan toteuttamista!

 

Anttiinan kätevän sijainnin takia pääsin käymään heidän tehtaassaan vierailulla! Näin omin silmin, miten kalusteet syntyivät useamman osaavan käsiparin kautta. Tuli melkein tippa linssiin, kun katsoi sitä prosessia, että kuinka monta ihmistä työsti meillekin tulevaa pöytää ja kuinka tarkasti koko prosessia ja laatua valvottiin sen kaikissa vaiheissa. Käsityö on jotain sellaista, jota toivon monen ihmisen vaalivan valinnoissaan tehdessään ostopäätöksiä. Kirjoittelen myöhemmin lisää someen vierailustani tehtaalla, mutta alla muutama otos vierailustani. Täytyy muuten vinkata, että jos et itse asustele täällä lakeuksilla, niin Anttiinan showroom löytyy Helsingistä osoitteesta Unioninkatu 8.

Tässä esiteltynä muutoskohteet kodistamme. Näiden lisäksi lastenhuoneen säilytysjärjestelmä uusittiin, jotta peilikaapista saatiin kaikki irti. Vertailin pitkän tovin erilaisia rullakoreja ja päädyin valitsemaan erittäin laadukkaan tuntuiset ja kauniin antrasiitin väriset Norscan Roller-korit Helatukun valikoimista. Niitä löytyy todella monessa eri koossa ja kätevien jakajien ansioista arvelin niiden sopivan hyvin myös pienten lastenvaatteiden säilyttämiseen. Olen niin tyytyväinen lopputulokseen ja siihen, että juuri nämä korit valikoituivat meille! Kerron seuraavassa postauksessani tarkemmin, että miksi nämä olivat ihan nappivalinta, mutta jos haluat sillä välin käydä katsomassa koreja, niin niitä löytyy esimerkiksi Taloon.comin valikoimista tästä linkistä. 

Seuraavassa postauksessa luvassa kuvat koko remonttiprojektin lopputuloksesta! 

Remppaterveisin,
Jaana