Mitä, jos eläimet olisivat pyöreitä?

Facebookissa tuli vastaan hauska animaatiovideo, jossa mietittiin, että mitä jos eläimet olisivat pyöreitä? Kaikki me, jotka olemme joskus katsoneet Avaraa luontoa telkkarista tiedämme, että tuo on pelkkää mielikuvituksen tuotetta. Eläimet eivät luonnossa ole lihavia ja harvemmin ylipainoisiakaan. Päinvastoin, useinhan ne kuolevat ainakin ohjelmien mukaan siihen, että ne eivät saa tarpeeksi ruokaa.

Asiaa kun hetken miettii, niin itseasiassa on paljon ylipainoisia eläimiä. Ne vaan eivät elä tuolla villeinä vaan elävät useimman meidän huusholleissa. Oli kyseessä sitten hevoset, koirat tai kissat, niin jokainen meistä on nähnyt ylensyötettyjäkin kavereita. Heräsin itse tähän aiheeseen kunnolla vasta, kun omalle hevoselle alkoi tulla terveydellistä haittaa ja vakava sairaus lihomisen takia. Aloin tutkia aihetta lisää ja ymmärsin, että miten vakavia ongelmia ylipaino ja ylensyönti esimerkiksi hevoselle voi aiheuttaa. Muilla eläimillä on varmasti kutakuinkin sama homma!

 

Sen jälkeen olen aina tarkasti analysoinut, punninnut ja mitannut kaikki ruuat, mitä hevoseni saavat. Vuosittain olen laskenut analyysin mukaan, että tuleehan molemmille kaikki tarvittavat vitamiinit, hivenaineet ja kivennäsaineet ynnämuut härpäkkeet! Kaikkihan meistä tietää, että elimistö tarvitsee ravintoaineita ja solut toimivat vain, jos niillä on oikeaa polttoainetta. Sydän, verisuonet, aivot ja näkö rakastavat omega3-rasvahappoja ja treenissä olevan on tarpeellista saada myös tarpeeksi proteiinia. Hevoset ovat vatsastaan herkkiä otuksia, joten aika ajoin on hyvä huolehtia myös hyvien bakteerien palauttamisesta vatsaan ja suolistoon syöttämällä hyviä probiootteja sekä ruokaa bakteereille eli prebiootteja. Nämä kaikki vielä mahdollisimman luonnollisessa muodossa, että ne varmasti myös imeytyvät! Jep, kaikki alkaa olla kunnossa! Karvaa kiiltää, kaviot kasvaa ja pilkettä on silmäkulmassa. Mites se omistaja sitten? Lämmitti mikropizzan, kun on niin poikki, että ei jaksa töiden ja harrastamisen jälkeen muuta? Osti suklaapatukan lounaan sijaan, kun oli niin nälkä, että tarvi äkkiä vaan jotaki eikä kerennyt kunnolla syömään?

 

Näinhän se tilanne usein on. Kaikki te, joilla on eläimiä, voitte mahdollisesti tunnistaa itsenne tästä. Eläimet nauttivat ruokakupeistaan tarkasti kaiken tarvittavan ja itse syödään mitä sattuu. Minullakin se on ollut niin ja oli itse asiassa niin kauan, kunnes olin niin väsynyt, että päätin tehdä asialle jotakin! Nyttemmin olen monta vuotta huolehtinut omien ravintoaineiden saannin myös itseni osalta syömällä päivittäin VITAL5-pakkauksen tuotteita. Jos kerran minulla on aikaa ja rahaa huolehtia hevosestani, niin kyllä minulla on oltava niitä myös sen verran, että huolehdin itsestäni!

Pakkaus on ollut minulle pelastus, koska tykkään helpoista ja nopeista ratkaisuista. Tottakai syön ainakin 80% mahdollisimman terveellisesti, liikun ja pyrin nukkumaan kunnon yöunet. Siitä huolimatta elimistö tarvitsee lisää ravintoaineita pysyäkseen kunnossa! Tänä päivänä on todella vaikea saada ravinnosta kaikki mahdollinen. Voi olla, että ajattelet saavasi kaiken tarvittavan lautaselta. Mistä tiedät? Miten voit olla sata varma, että lautasellasi on kaikki mitä elimistösi tarvitsee? Et mitenkään ellet itse kasvata vihanneksia ja analysoi niitä. Itse olen käyttänyt vuosikausia juotavaa aloe veraa oman hyvinvointini tukena. Se tukee immuunipuollustusta ja antaa minulle energiaa auttaen jaksamaan. Huomasin aikoinaan sen käytön hyödyt ensimmäisenä ihossani. Pikku hiljaa olen ottanut Aloen lisäksi käyttöön koko tuon VITAL5-paketin sisällön.


Hevosten kanssa on ollut mielenkiintoista seurata ravintolisien käyttöä.
Eläimelle et voi sanoa, että “hei kaveri, nyt sekoitan sun ruokaan hiukan magnesiumia, katsoppas, että sun lihakset on ens kerralla rennommat!” Ne joko ovat tai eivät ole. Siitä on aika helppo päätellä, että onko tuotteista hyötyä vai ei. Samaan luotan itseni kanssa. Kun tunnen saavani lisää energiaa, voin hyvin, jaksan herätä aamulla pirteänä ja keskittyä töihin päivällä, niin tiedän, että silloin kaikki on kunnossa. Välillä tuntuu, että ihmiset vain tuijottavat älypuhelimien ja -kellojen näytöistä, että miten mä nukuin, oonko liikkunut, miltä musta nyt tuntuu? Miltä susta oikeasti tuntuu? Sovellukset ei kerro kaikkea, vaikka REM-unen määrän mittaisivatki.

Tuossa VITAL5-paketissa tulee mukana neljä pulloa aloe juomaa, mutta paljon myös muuta. ARGI+ on oma ehdoton lemppari! Se on aminohappo L-arginiinia ja se toimii meidän vedenkierrossa. Sitä pitäisi saada ruuasta joka päivä vähintään 5g, mutta silloin pitäisi syödä saavikaupalla kasviksiä päivässä. ARGI+ tuotteesta löytyy myös B6-, B12-, C- ja D-vitamiinien sekä foolihapon päivittäinen saanti. Se auttaa jaksamaan, tukee immuunipuollustusta, pitää huolta elimistömme kuljetusjärjestelmästä eli verenkierrosta ja auttaa palautumaan. Itse otan sen joko aamulla veteen sekoitettuna tai puoli tuntia ennen treeniä!

Aamulla nappaan napaani myös Arctic Sean eli omega3-kapselit. Niistä pelkästään voisi kirjoittaa vaikka kokonaan oman postauksen, mutta tyydyn sanomaan, että ne ovat elintärkeitä sydämelle, aivoille ja näölle! Jos sinulla on kuiva iho, niin kannattaa muuten testata! Samaan syssyyn otan probiootit, jotka ovat hyviä bakteereja suolistolle. Forever Active Pro-B™ sisältää 8 miljardia elävää maitohappobakteeria kuudesta eri bakteerikannasta. Tuote ei sisällä gluteenia, maitoa tai eläinperäistä gelatiinia. Homman viimeistelee monivitamiini Daily, josta saa 12 tärkeän vitamiinin päiväannoksen, 8 kivennäisainetta ja lykopeenia sekä Q10-koentsyymiä.


Koko hommaan menee noin 48 sekuntia ja sen verran löytyy jokaiselta aikaa panostaa omaan hyvinvointiin. Tämä on mun arjen salaisuus ja pari kertaa vuodessa teen elimistön tehostartin eli yhdeksän päivän tehokuurin. Siitä voi lukaista lisää täältä! Suosittelen testaamaan myös siinä tapauksessa, että alussa olevan videon eläinten muotokieli tuntui tutulta!

Ravinteikasta vuoden alkua <3

Ps. Kokeile itse tuota VITAL5-ohjelmaa. Voi olla, että yllätyt! Löydät sen klikkaamalla tästä. Voit valita siihen minkä tahansa Aloe juoman!