IKEA-kaapin tuunaus

Muutosprojekti on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä CENT:n ja Helatukun kanssa!

Remontti alkaa olla tältä erää valmis! Uskomatonta, mutta totta, että voin ylipäätään sanoa niin! Vielä vähän aikaa sitten tuntui, että mitä enemmän projekti eteni, sitä enemmän sain uusia ideoita asioista, jotka myös kaipaisivat hieman päivittämistä. Niinhän se aika usein menee, että kun joku nurkka on laitettu, niin seuraavat nurkat alkavat “retajata” ihan silmissä! Remontti on sisältänyt isojen töiden lisäksi pieniä tuunausprojekteja, kuten kotitoimistossamme olevan IKEA:n Bestå-kaapin tuunauksen.

 

Idea kaapin tuunaukseen lähti siitä, kun päätin (päätimme) toteuttaa haaveeni upeasta CENT Lämpö dyynipaneelilla verhoillusta seinästä toimistoon/vierashuoneeseemme. Olin jo pitkän aikaa haaveillut, että kotitoimistoni saisi uudenlaisen sävymaailman ja siitä tulisi siten hieman kutsuvampi ja esteettisesti kauniimpi. Olin nähnyt tuota upeaa dyynipaneelia asuntomessuilla ja se oli jäänyt mieleeni! Huone sai uuden upean kalanruotolattian samalla, kun muidenkin tilojen lattiat päivitettiin. Vietin tunnin, jos toisenkin miettiessäni ja vertaillessani huoneeseen sopivaa uutta maalisävyä, sillä halusin päästä valkoisista seinistä eroon. Loppujen lopuksi päädyin Teknoksen värikartan sävyyn Fika.

 

Maalasin seinät itse kahteen kertaan, jota edelsi tietysti se, että olin kitannut ja hionut seinissä olevat reiät siisteiksi. Kun maalaus oli valmis, niin rupesin katsomaan tarkemmin huoneen kalustukseen kuuluvia IKEA:n Bestå-kaappeja. Ne ovat todella kätevät säilytykseen ja tarpeelliset esimerkiksi työhöni liittyvien kosmetiikka- ja hyvinvointituotteiden säilyttämisessä. Ongelma vain oli, että puujäljitelmäkaappi ei sopinut enää ollenkaan huoneen uuteen tammen sävyiseen lattiaan, saatikka kauniiseen puupaneliseinään. Nopea googletus kertoi uusien kaappien hinnaksi useita satoja euroja, ja eihän se kovin ekologiseltakaan tuntunut uusia ihan toimivia ja siistejä kalusteita. Ei auttanut, kuin alkaa ideoida vaihtoehtoja.

 

 

ikea-kaapin tuunaus

 

Sain mieleeni vision kaapista, joka olisi samansävyinen kuin huoneen seinät. Lisäksi halusin kaapissa näkyvän puuta ja olevan muutenkin jotain särmää. Kerroin ideoistani isälleni, joka sai heti kiinni visiostani. Päätin maalata kaapin huoneen maalauksesta jäljelle jääneellä maalilla ja isäni lupasi tuunata ovet CENT puolipyöreillä listoilla. Lopputuloksen kruunaisi Helatukun upeat uudet Ligo-vetimet ja jalat. Kaapin nostaminen jalkojen päälle toisi kaivattua keveyttä ja arvokkuutta kalusteelle. Halusin valita vetimet ja jalat nimenomaan Helatukun valikoimista, koska he ovat paikallinen toimija, joka on toiminut yli 40 vuotta alalla palvellen rakennusalan rautaisia ammattilaisia erittäin laadukkaalla tuotevalikoimallaan. Heillä on kattava valikoima tuotteita ja kuluttaja-asiakkaana osaa heidän tuotteistaan on mahdollista ostaa esimerkiksi Netraudan tai Taloon.com:in kautta! Ei muuta kuin tuumasta toimeen!

Askel 1. Kaapin maalaaminen

Maalasin kaapin ensin tartuntamaalilla, sillä kaapin pinta oli niin liukasta, että en uskonut maalin muuten pysyvän siinä. Käytin tartuntamaalina Futura Aqua Primeria, mutta vastaavia tuotteita on muitakin. Pieni purkki riitti hyvin kahteen kertaan koko kaapeille. En maalannut kaappeja sisältä. Työvälineenä minulla oli kalusteiden maalaukseen tarkoitettu pieni superlontyylinen tela ja sillä homma sujui sutjakkaasti! Kun tartuntamaali oli kuivanut, niin maalasin kaapit kahteen kertaan samalla naalilla, jota oli käytetty seinien maalaukseen.

ASKEL 2. Ovien tuunaus 

Isäni työsti ovet maalausta vaille valmiiksi ja minä maalasin ovien liukkaat pinnat samalla tartuntamaalilla kuin itse kaapitkin. CENT puolipyöreät listat toivat oviin upeasti näyttävyyttä ja särmikkyyttä! Listat päädyttiin liimaamaan, sillä naulat olisivat jääneet liikaa näkyviin. Maalasin ovet peräti kolmeen kertaan, jotta sain jäljestä tasaisen. Puisten listojen maalaaminen oli helppoa, mutta ovien reunoissa oleva tasainen pinta oli vaikea saada siveltimellä siistiksi. Tästä syystä maalasin reunat vielä viimeistelyn vuoksi pienellä telalla. Laadukkaasta listasta oli helppo työstää ovista siistit, kun listat olivat suoria ja tasalaatuisia!

ikea kaapin tuunaus diy

Askel 3. Jalat ja vetimet

Lopputuloksen sananmukaisesti kruunasi kaappiin asennetut Helatukun harjatun messingin sävyssä olevat korkeat Rev-kalustejalat ja kullan sävyyn menevät Ligo-nupit! Laadukkaat vetimet tuovat kaappiin kaivattua arvokkuutta ja tyyliä! Klikkaamalla linkkejä löydät jalat ja  nupit Netraudan valikoimista. Nupeista on tulossa myös aivan ihania pastellinsävyjä, joista ajattelin toteuttaa naulakon lastenhuoneeseen seuraavana DIY-projektina! Tiesitkö muuten, että nuppivetimistä saa kätevät seinäkoukut esimerkiksi kylpyhuoneeseen siihen tarkoitukseen tehtyjen ruuvien avulla? Itse en tiennyt tätä ja aion ehdottomasti ottaa tästä vinkistä vaarin! Nuppivetimiä on saatavilla vaikka ja minkälaisia, joten jokaiseen kohteeseen löytyy varmasti juuri sinne täydellisesti istuvat yksilöt!

 

Pienellä vaivalla meidän kaapista tuli superkiva ja se sopii täydellisesti huoneen muuhun sisustukseen! Mielestäni muutos oli todella vaivan väärtti vai mitä mieltä olet?

Tässä vielä kuvat ennen ja jälkeen! Ennen-kuva on napattu muuttokaaoksen keskeltä, mutta siitä saa aika hyvin kiinni, että miten iso muutos on! Kiitos paljon, kun luit ja seuraavassa postauksessa tulee lisää remontin ennen- ja jälkeen-kuvia!

Kivaa viikonloppua!

Jaana

ENNEN

Jälkeen