Hyvä sänky – Hyvä uni, osa 2

Blogipostaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Vepsäläinen Oy:n kanssa.

 

Purkasin ajatuksiani tai lähinnä ärtymystäni hyvän sängyn löytämisestä vähän aikaa sitten blogissani. Jos et vielä ole lukenut tekstiä, niin löydät sen tästä. Hyvän sängyn löytäminen tuntui samalta, kuin etsisi neulaa heinäsuovasta. Sain paljon vinkkejä sosiaalisessa mediassa hyvän sängyn löytämiseen teiltä lukijoilta ja olen niistä erityisen kiitollinen. Asia on edennyt ja me emme nukukkaan seuraavaa kymmentä vuotta riippumattoa muistuttavassa sängyssämme! 

Hyvää sänkyä metsästämässä

Toiveena on löytää sänky, jossa pystymme nukkumaan pitkät yöunet ilman, että olo on kuin rekan alle jääneellä ja jota on kaunis katsella, eikä sitä tarvitse peittää eikä verhoilla. Päätimme yrittää vielä kerran ja astelimme sisään paikalliseen Vepsäläisen myymälään. Liikkeessä oli ihanan levollinen valaistus ja harmoninen tunnelma. Sänkyosasto muistutti isoa, kauniisti sisustettua makuuhuonetta.  

Vepsäläinen sängyt

Hetken tilannetta mietittyään myyjä ehdotti meille sellaista ratkaisua, josta emme olleet kuulleetkaan. Kyseessä oli sänkybrändi nimeltä Jensen, jolta löytyy sänkyihin saatava Exact-lisäominaisuus. Sillä saa nimensä mukaisesti säädettyä moottorin avulla sängyn tukemaan juuri oikealla tavalla. Kyseessä ei ole varsinainen moottorisänky, vaan Exact-ominaisuuden avulla säädetään nimenomaan lantion ja selän tukea. Yhdellä napin painalluksella voi kohottaa tai laskea lantiovyöhykettä, jolloin sopiva tuki on helppo löytää. Mikä parasta, niin kyseinen ominaisuus on molemmille nukkujille henkilökohtainen eli minä voin säätää omaa puoltani ja mieheni omaansa. Samalla sänky saadaan tukemaan meitä henkilökohtaisen tarpeen mukaan läpi yön, vaikka nukkuisimme keskellä sänkyä vierekkäin. Tämä myös estää sängyn keskiosan painumisen kuopalle ajan kanssa.

Jensen exact-ominaisuus

Ei muuta kuin kokeilemaan! Myyjä kertoi hyvin asiantuntevasti eri sänkymerkeistä ja niiden eroista sekä siitä, että miksi näkee juuri tämän vaihtoehdon potentiaalisena meille. Hän ei kuitenkaan tehnyt päätöksiä meidän puolestamme vaan antoi rauhassa testailla erilaisia sänkyjä sekä vastasi hyvin kattavasti kaikkiin kysymyksiimme. Voin kertoa, että varsinkin minulla niitä kysymyksiä riitti! Tulimme melko pian hänen kanssaan samaan tulokseen, että Jensen tuntui hyvältä. Mitä pidempään siinä loikoili, sitä paremmalta se tuntui. Alkuun ajattelin, että sänky olisi aivan liian pehmeä, mutta hetken siinä ollessa se tunne meni ohi ja sänky tuntui juuri sopivalta. Olen huomannut, että kokeilutilanteessa kova sänky tuntuu alkuun hyvältä ajatukselta, mutta jos vain malttaa olla siinä pidempään, niin jostain alkaa kolottaa. Siksi kannattaakin varata hyvin aikaa sänkyostoksille sekä paljon kärsivällisyyttä, jotta voi rauhassa testata itselleen sopivan kovuusluokan. Sänkyjä testatessa kannattaa pyytää myyjältä hyvä tyyny, koska sillä on iso merkitys hyvän nukkumisasennon saamiseen.

Kokeilimme kahta erilaista Jensenin sänkyä ja niissä vaihtelimme patjojen kovuuksia. Myyjän avustuksella kokeilimme  eri kovuusasteilla oleville patjoille useita erilaisia petauspatjoja. Vaihtoehtoja on monia ja kokeilemalla löytää itselleen parhaiten  sopivan. Kaikki petauspatjat olivat ihanan ylellisiä ulkoasultaan ja miellyttivät minun esteettistä silmää. Haluaisin, että sängyssä on vähän luksusta ja sinne on mukava kellahtaa raskaan päivän päätteeksi! Valitsimme Tempsmart-petauspatjan, jossa on lämmönsäätelytoiminto. Siinä on miljoonia pieniä mikrokapseleita, jotka muuntuvat ihon lämpötilan mukaan ja imevät, varastoivat ja poistavat lämpöä. Patjan täyte on lateksia, jossa bakteerit ja pölypunkit eivät viihdy. Lisäksi päällisen kankaaseen on laitettu probioottista mikroflooraa mikrokapseloitujen itiöiden muodossa. Näiden avulla vuode pysyy raikkaana, kuivana ja hygienisempänä. Erittäin mielenkiintoinen innovaatio ja mikä parasta, se tuntui täydelliseltä!

Olin aina ajattellut, että haluan korkean jenkkisängyn. Se on mielestäni ylellisen, mutta samalla ihanan unipesän näköinen. Päädyimme kuitenkin tilaamaan täysin erilaisen sängyn! Ihastuin Jensenin elegantteihin sänkyihin ja yksinkertaisen tyylikkäisiin sängynpäätyihin. Myyjä auttoi meitä valitsemaan sänkyyn sopivan sävyisen kankaan useasta eri vaihtoehdosta. Lisäksi päätimme tilata sängyn erityisjaloilla. Mallisängyssä oli mustat metallijalat, mutta me päädyimme pyöreisiin, korkeisiin puujalkoihin, jotka tekivät sängystä ilmavan näköisen. Sängynpäädyllä ja korkeilla jaloilla saa luotua sängystä täysin erinäköisen kokonaisuuden ja kannattaakin antaa mahdollisuus myös muille sänkytyypeille, kun sille, mitä olit alunperin ajatellut. Voit yllättyä!

Sängyn kangas

Päädymme tilaamaan kuvan mukaisen sängyn seuraavilla yksityiskohdilla:

Uusi sänky saapuu

Sänky laitettiin tilaukseen kaikkine erikoistoiveineen juuri ennen joulua. Siitä huolimatta sänky saapui jo nyt helmikuun alkupuoliskolla eli alle kahdessa kuukaudessa. Voi sitä riemun määrää, kun pääsin availemaan laatikoita ja kokoamaan uutta sänkyä paikalleen!

Takana on kolme yötä uudessa, aivan IHANASSA unelmasängyssä ja voin kerta, että olen niin onnellinen tästä hankinnasta! Olemme heränneet aamuisin ilman kolotuksia, edes selkää ei ole jomottanut, vaikka se on lähtökohtaisesti ollut aina aamuisin aivan jumissa! Miksi ihmeessä emme hankkineet uutta sänkyä jo aiemmin? Sänky tuntuu niin raikkaalta, pehmeältä ja samaan aikaan tukevalta! Siinä on helppo löytää täydellinen nukkuma-asento! Sängyn testaaminen jatkuu ja kirjoitan myöhemmin lisää, kun olemme nukkuneet siinä pidempään! Ensimmäisten öiden perusteella voin sanoa, että vaihtamalla paranee!

Omat vinkkini uuden sängyn etsintään ja valintaan:

  1. Hyödynnä asiantuntijaa! Valitse liike, jossa oikeasti tiedetään nukkumisesta.
  2. Kokeile sänkyjä rauhassa. Kyllä se oma fiilis jotain kertoo ja myös siihen kannattaa luottaa! Muista loikoilla sängyissä tarpeeksi pitkään, ettet hämäänny ostamaan esimerkiksi liian kovaa sänkyä.
  3. Valitse tarpeeksi iso sänky, joka kuitenkin sopii makuuhuoneen kokoon.
  4. Pariskunnalle voidaan räätälöidä omat puolet, jopa yhtenäisen patjan sisälle. Kokeilkaa rohkeasti erilaisia versioita ja kertokaa toiveenne myyjälle!
  5. Kylkiasennossa nukkuessa rangan pitäisi olla sivusta katsottuna suorassa. Tähän vaikuttaa myös tyynyn korkeus, joten valitse sopiva tyyny. Asiantuntevalla myyjällä on varmasti vinkkejä myös hyvän tyynyn löytämiseen. Älä kokeile sänkyä pelkästään somistetyynyillä vaan pyydä kunnon tyyny, joka sopii sinulle.
  6. Myös ulkonäöllä on väliä! Sänkyä pitää jaksaa katsella vielä kauan, sillä parhaimmassa tapauksessa se on pitkäaikainen sijoitus.
  7. Kokeile rohkeasti erilaisia sänkyjä, niin saat käsityksen siitä, että minkälainen tuntuu juuri sinulle sopivalta. Voi olla, että valitsetkin jotain aivan muuta, mitä alunperin ajattelit.

Toivottavasti sait hyviä vinkkejä sängyn valintaan!

Jaana