Hyvä sänky – Parempi mieli!

Blogipostaus on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Vepsäläinen Oy:n kanssa. Saatu tuotealennusta näkyvyyttä vastaan.

Kirjoitin vähän aikaa sitten blogiin uuden sängyn hankinnasta ja lupasin palata kertomaan tuntemuksia elämästä uuden sängyn kanssa. Jos et ole vielä lukenut aiempaa tekstiä, niin löydät sen tästä.

Miten sitä voikin vain turtua ja tottua johonkin sellaiseen, mikä ei ole hyväksi omalle hyvinvoinnille? Ajan kuluessa ei edes huomaa, että se sama asia kalvaa hyvinvointia ja jaksamista päivä päivältä tai pahimmissa tapauksissa vuosi vuodelta. Sitä vain turtuu, kun ei tiedä paremmasta. Enkä nyt tarkoita parisuhdetta, huonosti istuvia kenkiä tai ikävää työpaikkaa vaan sänkyä. Olemme nukkuneet kohta kuukauden uudessa sängyssämme ja kuten aiemmin sanoinkin, niin vaihtamalla todellakin paranee! Hyvä sänky – parempi mieli, parempi hyvinvointi, parempi jaksaminen, parempi olo ja vaikka mitä muuta! Hyvä sänky on yksi hyvän unen peruspilareista. Hyvä uni on palauttavaa ja yksi tärkeimpiä asioita oman terveytemme huoltamisessa.

 

Meillä on tänä päivänä paljon asioita, jotka aiheuttavat unihaasteita. Siihen ei tarvita vielä huonoa sänkyä viemään loputkin rippeet hyvästä unenlaadusta. Työelämä on jatkuvasti siirtynyt vaativampaan, maailman tilanne aiheuttaa ahdistusta ja niiden päälle jokaisella on omatkin murheet kannettavana. Silloin todella unen palauttava merkitys korostuu. Hyvä uni palauttaa elimistöä rasituksesta ja tasapainottaa hermoston toimintaa. Hyvä uni vaikuttaa muun muassa vastustuskykyymme sekä muihin elimistömme säätelyjärjestelmiin. Se ei ole leikin asia.

Jensen hyvä sänky
Jensen hyvä sänky

Hyvä sänky antaa hyvän pohjan hyvinvoinnille ja mahdollisuuden sille, että keho pääsee oikeasti palautumaan yön aikana. Itse huomasin ensitöikseni eron siinä, että uudessa sängyssämme voi nukkua niin kauan kuin haluaa! Ei tarvitse nousta kuuden tunnin unien jälkeen ylös vain siksi, että selkä tuntuu menevän poikki hetkenä minä hyvänsä! Exact-ominaisuuden avulla saimme molemmat säädettyä sängyn tukemaan juuri oikein ja yksilöllisten tarpeiden mukaisesti. Meidän uusi Jensen-sänkymme on nykyään yksi koko kodin lempparipaikoista! Enää ei tule pitkitettyä nukkumaan menoa, vaan sitä oikein odottaa, että saa sukeltaa peiton alle höyhensaarille!

Iso juttu oman unenlaadun parantumisessa uuden sängyn lisäksi ovat uusitut tyynyt ja peitto! Testailimme erilaisia Tempurin tyynyjä Vepsäläisen myymälässä samalla, kun kokeilimme sänkyjä. Oikealla tyynyvalinnalla on iso merkitys ja se takaa hyvän ja ergonomisen nukkumisasennon koko yön ajan. Olen maailman huonoin selällä nukkuja, koska siinä minua alkaa aina särkeä niskaa. Ihastuin liikkeessä ikihyviksi Tempurin Millennium-tyynyyn! Siinä on keskellä matalampi kohta ja kyljelle kääntyessä korkeampi, jotta se tukee kehoa oikein eri asennoissa. Tuntuu uskomattomalta, sillä saatan herätä samasta asennosta, johon nukahdin ja saatan nukkua koko yön selälläni. Tällaista ihmettä ei ole koskaan aiemmin tapahtunut! Olin haaveillut pitkään myös isosta perhepeitosta ja sängyn päivittämisen yhteydessä päätimme päivittää myös peiton. Peitoksi valikoitui Tempurin Premium Light-peitto. Se on ihana! Kevyt käsitellä, juuri oikean lämpöinen nukkua! Sen alla ei tule kuuma eikä kylmä!

Tyyny ja peitto Tempur
Tyyny ja peitto Tempur

TOP3-vinkit höyhensaarille:

  1. Hyvä sänky – Ihan kaiken A ja O! Käytä aina ammattilaisen apua sänkyä valitessasi ja kannattaa myös lukaista vinkit edellisestä postauksestani, jonka löydät tästä!
  2. Hyvä tyyny! Pyydä ammattilaisen apua hyvän ja oikean korkuisen tyynyt valintaan! Saatat yllättyä, että miten suuren eron niinkin pieneltä tuntuva asia tuo!
  3. Houkuttelevat ja mukavat petivaatteet! Uuden sängyn kunniaksi haimme myös uudet pellavaiset petivaatteet ja niiden väliin on aivan ihana sukeltaa!

 

Toivottavasti sait hyviä vinkkejä näistä kahdesta postauksesta uuden sängyn valintaan!

Jaana